GLOBAL NEWS

Japonya ve Belçika Çip Üretiminde Anlaşmaya Vardı

07 Ara 2022

Dünyanın gündemlerinden biri çip krizindeyken, çip üretimi adına bir adım da Japonya ve Belçika’dan geldi. Japonya’nın çip endüstrisini canlandırmayı hedefleyen yarı iletken üretim şirketi, yeni nesil çiplerin üretilmesi adına Belçikalı bir araştırma kuruluşuyla anlaşmaya vardı.

Dünyada çip krizi yaşanıyorken, teknolojik gelişimde önemli bir yere sahip olan çip üretimi için adımlar atılıyor. Japonya’da yeni nesil çip üretimi yaparak Japonya’nın çip endüstrisini geliştirmeyi planlayan bir şirket, Belçikalı bir araştırma kuruluşuyla iş birliği içerisine girdiğini duyurdu. 
 
Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura’nın yaptığı açıklamalara göre; geçen ay aralarında otomobil, elektronik ve çip üreticilerinin de bulunduğu 8 Japon devi tarafından kurulan “Rapidus” isimli şirketin, Belçika’da bulunan “IMEC” kuruluşuyla anlaşma yapacağı bildiriliyor. Belçika merkezli bir araştırma kuruluşu olan IMEC; nanoelektrik ve yeni çiplerin geliştirilmesinde önemli bir noktaya sahip olan dijital teknolojisiyle biliniyor.
 
Belçika merkezli “Üniversitelerarası Mikroelektronik Merkezi” IMEC, bir yandan da minyatürleştirme ve son derece ince devre gerektiren gelişmiş çipleri yapabilmesini sağlayan uzmanlığı ve teknolojisiyle tanınmış bir kuruluş olarak geçiyor.

Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Japonya ve Belçika arasındaki anlaşmayla alakalı: “Avrupa'nın en iyileri arasında yer alan uluslararası araştırma tesisinde yarı iletken üretimi alanında IMEC ile iş birliği yapmak son derece anlamlı.” ifadelerinde bulundu.
 
Japonya ve Belçika’nın çip endüstrisini canlandıracak anlaşması, Rapidus Genel Direktörü Atsuyoshi Koike ve IMEC CEO’su Luc Van den Hove tarafından imzalandı. 
 
Japonya’da etkin bir iş örgütü olarak bilinen Keidanran’ın direktörü Masakazu Tokura ise güvenlik ve ekonomik ortamın günden güne daha da sakıncalı bir hâle geldiği ve istikrarsızlaştığı bu ortamda Belçika ve Japonya’nın iş birliklerini genişletmesi gerektiğini öne sürerek düşüncelerini ifade etti.
 
Tokura, aynı zamanda; yeşil teknoloji, yeni nesil yarı iletkenler ve siber güvenlik alanları gibi çeşitli alanlarda da iş birliğini genişletmeyi amaçladıklarını dile getirdi. 
 
Japonya ve Belçika arasında yapılan iş birliği, Rapidus şirketinin 2027 yılına kadar 2 nanometrelik çipler geliştirmesine ve seri üretime geçilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. 
 
KAYNAK:
 
©2022 Beyhan&Beyhan Business Solutions Tüm Hakları Saklıdır
Yukarı Kaydır
BUNU OKUMAK İSTER MİSİN?