Önümüzdeki 5 gün boyunca
Cumhurbaşkanlığı
GLOBAL NEWS

AKP’de Gündem Kabine: Berat Albayrak Geri Dönüyor, Süleyman Soylu’ya Görev Verilmeyebilir

30 May 2023

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanarak 3. kez Cumhurbaşkanı olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verebileceği konuşuluyor.

Seçim sürecinin ardından gözler kabinede yer alacak isimlere çevrildi. Kulislerde, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olacağına dair duyumlar dolaşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde seçim güvenliğine halel getiren açıklamalarıyla gündemde bomba etkisi yaratan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise görev verilmeyeceği gelen bilgiler arasında yerini aldı. Aynı zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeniden bakanlık görevi yapmak istemediği de konuşulan konular arasında öne çıkıyor.
 
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 1 Haziran’da resmi seçim sonuçlarını açıklamasının ardından Erdoğan’ın cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yemin edeceği ve ardından cumhurbaşkanlığı kabinesini açıklayacağı ifade ediliyor. Yeni kabinede beklenmedik isimlerin yer alacağının altı çizilirken Berat Albayrak ön plana çıkıyor. Bir diğer sürpriz isim ise Hulusi Akar, AKP Kayseri milletvekili olarak seçilen Akar’ın, Milli Savunma Bakanı olarak görevine devam edeceği söyleniyor. Göreve devam etmesi beklenen bir diğer bakan ise Mevlüt Çavuşoğlu.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine ise Acıbadem Sağlık Grubu başkanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, iş adamı Mehmet Ali Aydınlar’ın yeni sağlık bakanı olarak göreve başlayacağı konuşuluyor. AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in adı kulislerde adalet bakanı olarak geçse de Erdoğan’ın Şahin’i, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başına getirmek istediği gelen bilgiler arasında. Adalet Bakanlığı için ise eski grup başkanvekilleri Bülent Turan ile Yılmaz Tunç’un yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un isimleri geçiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ise göreve devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise TBMM yemininden sonra bakanlık görevine devam etmeyeceği, bunun yerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevine getirileceği ileri sürülürken, Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevi yapan Hakan Fidan’ın adı da kabine için geçiyor. Afet ve Göçişleri adı altında iki yeni bakanlık oluşturulması da planlanırken Sinan Oğan’ın adı burası için geçiyor.

©2022 Beyhan&Beyhan Business Solutions Tüm Hakları Saklıdır
Yukarı Kaydır
BUNU OKUMAK İSTER MİSİN?