Önümüzdeki 5 gün boyunca
GLOBAL NEWS

Avustralya Açık’ta Beklenmeyen Gelişme

07 Oca 2022

Dünyanın 1 numaralı tenisçilerinden biri olan Sırp asıllı sporcu Novak Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası katılım prosedürleri kapsamında zor anlar yaşıyor. Aşı yaptırmadığı gerekçesiyle turnuvaya katılıp katılmayacağına dair belirsizlikler olan Djokovic, tartışmaları sona erdiren tıbbi muafiyet kararından yaralanamıyor mu? Haberin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1 Bardak

2022 yılının ilk Grand Slam turnuvası olacak olan Avustralya Açık turnuvasında, şampiyona yönetiminin Koronavirüs önlemleri kapsamında aldığı kararlar, tüm turnuvanın kaderini etkileyecek cinstendi. Aşısızsporcuyu turnuvaya kabul etmeyen yönetim, kararlarını esneterek tıbbi muafiyet şartıyla Covid-19 aşısı olmamış olan sporcuların turnuvaya katılmasına müsaade etmişti. Bu karardan yararlanacak 1 numaralı isim de Sırp asıllı tenisçi Novak Djokovicti. 

Yaklaşık 1 haftadır süren tartışmaların ardından turnuvaya katılacağı kesinleşen Novak Djokovic, dün sabah Avustralya’nın Melbourne kentine iniş yaptı. Tıbbi muafiyet şartı ile turnuvaya katılım sağlayabilecek olan başarılı tenisçi, Melbourne hava alanında sorguya alındı. Aşı durumunu açıklamayı reddeden Djokovic, Avustralya Açık yönetiminden imtiyazı olmasına rağmen ülkeye girişte sorun yaşadı.

Avustralya basınının yansıttığı haberlere göre; başarılı sporcu Novak Djokovic, tıbbi muafiyet şartlarına uymayan bir vizeyle ülkeye girişi yapmaya çalıştı. Bu durumu fark eden Federal Sınır Kuvvetleri, Victoria eyaletinin yönetim birimi ile iletişime geçti ve Djokovic ile tüm ekibinin vize başvurusunda sıkıntı olduğunu belirtti. Vizeyi kabul etmeyen Victoria hükümetinin ardından sınır görevlileri, Djokovic ve ekibini aşı muafiyetini destekleyen kanıtları sunması için sorguladı. Djokovic ise son 6 ayda Covid-19 geçirmediğini gösterdiği belgenin ülkeye giriş için yeterli olacağını iddia etti.

Basına yansıyan son haberler ise Melbourne havaalanında bekletilen 34 yaşındaki Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Avustralya giriş vizesinin iptal edilmiş olduğu yönünde. 8 saat boyunca Melbourne havaalanında bekletilen sporcunun, 8 saatin ardından gözetim eşliğinde bir otele yerleştirildiği de dünya basınına yansıyan haberler arasında yer alıyor. Djokovic’in avukatlarının ise hükümetin aldığı karar için itiraz başvurusu yaptığı söylentiler arasında.

Yalnızca Novak Djokovic için değil, turnuvaya katılmak isteyen aşısız diğer sporcular için de sağlanan tıbbi muafiyet imtiyazı Avustralya genelinde ciddi tepkilere yol açmış ve vatandaşlar kararı protesto etmişlerdi. Bunun üzerine Avustralya başbakanı Scott Morrison, Djokovic, tıbbi muafiyet şartlarını tam anlamıyla sağlayamadığı takdirde 34 yaşındaki tenisçiye farklı bir muamele yapılmayacağını ve ardından ilk uçakla evine gönderileceğini belirtmişti. Pazartesi günü görülmesi kararlaştırılan dava ile 34 yaşındaki Sırp tenisçinin sınır dışı edilip edilmeyeceği net bir yargı kazanacak.

©2022 Beyhan&Beyhan Business Solutions Tüm Hakları Saklıdır
Yukarı Kaydır
BUNU OKUMAK İSTER MİSİN?