Önümüzdeki 5 gün boyunca
BUSINESS

2021'in 30 Yaş Altı Başarılı Girişimcileri

03 Oca 2022

Covid-19 salgını başta olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan olaylar genç girişimcilere engel olamadı desek yeridir. Önceki yıllara kıyasla ivmeli şekilde yükselen start-up’lar bugünün dünyasının da niteliğini belirlemeye devam ediyor. Tüm bu sürecin arkasında ise büyük başarılara imza atan genç girişimciler var. O halde Forbes’un 30 yaş altı yeteneklerine birlikte bakalım.

Dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Forbes geçtiğimiz yılın en iyi genç girişimcilerini belirledi. 30 yaş altı olarak belirlenen isimler, birbirinden farklı kategorilerin başını çekerken, geleceği inşa edecek projelere isimlerini yazdırmayı başardı. 

Covid-19 salgını sebebiyle büyük bir belirsizliğin içine yerleşen girişimler, Forbes’un hazırladığı liste ile umut olmaya devam ettiklerini kanıtladı. 30 yaş altı genç girişimcilerden oluşan liste, hazırlayıcılarının iyi niyetli yorumları ile start-up’ların önemine bir kez daha dikkat çekmeyi başardı. Küresel ekonominin küçük bir özeti niteliğindeki genç yetenekler, dijital dünyanın geleceğine de vurgu yapıyor. Binlerce uluslararası adaylığın, aylarca süren araştırma raporlarının ve deneyimli jüri üyelerinin onayından geçen genç girişimciler, sanattan spora, finanstan eğitime, müzikten sağlığa ve daha pek çok kategoride önde gelen girişimlere imza atıyor. O halde, yaş ortalamasının 27 olduğu ve dereceye girenlerin %78’inin “30 yaşın altında olmayı kariyerlerinde bir avantaj olarak gördüğü” listenin zirvedeki isimlere birlikta bakalım.

Yolanda Schmidtke
Finans kategorisinde listenin başını çeken isimler arasında 28 yaşındaki Yolanda Schmidtke yer alıyor. 2016 yılında kurduğu ve gayrimenkul sektörü içinde hızla büyüyen DLE Group ile 2021 yılında yükselişe geçen Schmidthe, yeni yatırım ürünleri ve yenilikçi finansal çözümlerle deyim yerindeyse sektörün altını üstüne getiriyor. O zamandan beri şirketin, kurumsal yatırımcılara hizmet veren bir varlık yönetimi platformuna dönüştüğünü de belirtelim. Schmidtke ise şirketin tek kadın yönetim kurulu üyesi. 

Çevrimiçi platformlar açısından oldukça verimli geçen 2021 yılının zirvesinde hepimizin tahmin edeceği üzere TikTok yer alıyor. Her geçen gün artan kullanıcı sayısıyla TikTok, sosyal medyanın en üst seviyesine doğru ilerlemeyi başarıyor. Uygulamanın Yaratıcı Ortaklar Müdürü Gina Jackson’ın bu başarıdaki rolü büyük. TikTok'ta İçerik Oluşturucu Ortaklıkları Yöneticisi görevine devam eden Jackson’ın, son 5 yıl içinde Avrupa çapında dijital öncelikli yetenek ve yaratıcılarla çalıştığını ve kariyerine etkileyici pazarlama konusunda küresel bir şirket olan PrizeStyle'da başladığını belirtelim.

Jesaja Brinkmann
Listenin belki de en önemli alanı olan bilim ve sağlık, tahmin edeceğiniz üzere 2021 yılında oldukça dikkat çekti. Pandemi süreci ile arşa çıkan sağlık hizmetlerine yönelik talebi karşılamak adına pek çok genç girişimci daha efektif çalışarak, projelerini hayata geçirdi. 29 yaşındaki Jesaja Brinkmann da onlardan biriydi. Kronik sindirim hastalıklarına odaklanan dijital bir tedavi şirketi olan Cara Care'in kurucu ortağı ve eş CEO'su olan Brinkmann, 700.000'den fazla kişiye tabiri caizse derman oldu. Cara Care, 2016'dan bu yana Johnson & Johnson Innovation dahil olmak üzere yatırımcılardan 11 milyon dolar toplamayı başardı.

Geleceği şekillendiren bir alan olarak teknoloji, günümüzün çarkını da büyük bir ivmeyle döndürüyor. “Yapay zeka insanlığı ele geçirecek.” tartışmalarının bile ciddi ciddi yapıldığı bu dönem, birey ve topluma dair her şeyi dönüştürecek güce sahip. Böylesi bir etkinin içinde yer alan teknolojik girişimler ise Forbes’un önemli bir bölümünü işgal ediyor. 29 yaşındaki Rodolphe Barrere de kategorinin başını çekerken, genç yetenekleri ilham vermeyi sürdürüyor. Barrere’nin kurucu ortağı olduğu Potloc şirketi, sosyal ağlarda coğrafi hedefli anketler yürüterek 18.5 milyon dolar toplamayı bildi. Şirketin müşterilerine sunduğu tüketici davranış şekillerine yönelik bilgiler hazine değerinde. Potloc'un merkezi Kanada, Montreal, Fransa doğumlu olmasına rağmen, Barrere, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki üç ofise yayılmış 80 çalışanı yönetiyor. Şirketin müşterileri arasında Decathlon, L'Oreal ve Carrefour gibi büyük firmaların yer aldığını da vurgulayalım. 

Timothy Armoo
Son olarak, belki de tüm sektörleri birleştiren bir alan olarak medya ve pazarlama da listenin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bugünün dünyasında reklamın etki alanı düşünüldüğünde, söz konusu ürün ve hizmetin etkileyiciliği de bir o kadar artıyor. 26 yaşındaki Timothy Armoo da bu süreci doğru okuyanlar arasında yer alıyor. Sosyal medya ajansı Fanbytes’ı kurduğundan beri Nike ve McDonald’s gibi küresel firmalarla birlikte çalışıyor. Özellikle son süreçte ciddi bir büyüme yakalayan TikTok ile çalıştığı markaları bir araya getiren Fanbytes, Z kuşağına ulaşmak istiyor. Armoo, sürekli gelişen şirketini pandemi döneminde de başarıya ulaştırarak çalışan sayısını 27'den 57’ye yükseltti. 




©2022 Beyhan&Beyhan Business Solutions Tüm Hakları Saklıdır
Yukarı Kaydır
BUNU OKUMAK İSTER MİSİN?